.Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος μέλος Δ.Σ. ΕΔΣΤΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edstellados@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
.......................ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. – ΝΙΚΗΣ 2, Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 210-3231562........
«Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή. "Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................Δικτυακός τόπος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

visitgreece.grhighlights

visitgreece.grhighlights
visitgreece.grhighlights

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Καλημέρα Ελλάδα..... ψηλά το κεφάλι και το ηθικό μας

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΗΑΤΤΑ: Συστράτευση για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού


Κοινή πλατφόρμα για τουρισμό 12 μηνών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) (σήμερα), Τετάρτη 03/03/2010, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών αρχών, βουλευτές, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας, δημοσιογράφοι, αλλά και πλήθος τουριστικών γραφείων – μελών του ΗΑΤΤΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κα Αργυρώ Φίλη, η οποία αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που διανύει η παγκόσμια κοινότητα και ο ελληνικός τουρισμός και στους προβληματισμούς για την μειωμένη ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και έκανε έκκληση στα ΜΜΕ να συμβάλλουν για τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στις διεθνής τουριστικές αγορές. Θεωρώντας ότι ένα από τα πιο κρίσιμα διαθρωτικά πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού είναι η έντονη εποχικότητα, τόνισε ότι ο ΗΑΤΤΑ ξεκινά την πρωτοβουλία για τον τουρισμό 12 μηνών. Για το λόγο αυτό, απευθύνθηκε σε όλους τους παραγωγικούς φορείς του τουρισμού, προκειμένου να συνεργαστούν σε μία κοινή πλατφόρμα προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, κατά την εκτός αιχμής περίοδο, και ταυτόχρονα ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας, σύμφωνα με την εμπειρία άλλων χωρών.

Επίσης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ για την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ελλάδα: 12 μήνες τουρισμός», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2010.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Αντζελα Γκερέκου, η οποία σημείωσε ότι «ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, ένας από τους ελάχιστους τομείς που μπορούν να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Απώτερος στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ο περιορισμός της εποχικότητας. Στο στόχο αυτό συναντιόμαστε με τον ΗΑΤΤΑ απόλυτα. Δική μας πρόθεση ήταν πάντα να βρισκόμαστε σε μόνιμη και δημιουργική συνεργασία με όλους τους κεντρικούς θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού . Στόχος μας είναι η ύπαρξη ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και συνέργιας, η κοινή μας προσπάθεια, ώστε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν και να προβάλλουμε μία ενιαία και συγκροτημένη εικόνα της χώρας μας».

Η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής και Υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι είναι αναγνωρίσιμη η προσφορά των γραφείων, γνωστές οι αδυναμίες και οι αγκυλώσεις που υπάρχουν, αλλά είναι ανάγκη η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και τόνισε ότι είναι στη διάθεση του κλάδου για την επίλυση προβλημάτων με μοχλό την ιεράρχηση τους.

Ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Πρόεδρος του ΕΟΤ, συμπληρώνοντας την ομιλία της Προέδρου του ΗΑΤΤΑ, δήλωσε ότι ο ΕΟΤ θα προωθήσει πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τουρισμού με βάση την άμεση, αγαστή και συνεχή συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς. Πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας , η οποία θα αποτελέσει τη βάση της στήριξης της ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά αποκάλεσε το τουριστικό προϊόν «ατμομηχανή» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Αγγελόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ξεκαθάρισε ότι ο τουρισμός δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης και επανέλαβε την πάγια πρόταση του ΣΕΤΕ για υπερπολιτικό- υπερκομματικό Πρόεδρο ΕΟΤ. Τόνισε ότι ο κλάδος των τουριστικών γραφείων είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός κρίκος στην τουριστική αλυσίδα. Υπερθεμάτισε της ομιλίας της Προέδρου του ΗΑΤΤΑ και έκανε λόγο για στοχευμένη πολιτική, γιατί τουρισμός σημαίνει οικονομική δραστηριότητα και αν ο τουρισμός δεν ανακάμψει, κινώντας το σύνολο της οικονομίας, τότε δεν πρόκειται να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο κ. Τσακίρης , Πρόεδρος του ΞΕΕ, συνηγορώντας με τη σειρά του στα προαναφερθέντα, δηλώνοντας ότι η ανάπτυξη του τουρισμού είναι εξαιρετικής σημασίας, μέσω της ποιοτικής οδού.

Την Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ, τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της ECTAA κ. Άκης Κελεπέσης, δίνοντας αισιόδοξο μήνυμα, για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, πιστεύει ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και τη συνένωση των δυνάμεων ο κλάδος θα αναπτυχθεί ποιοτικά.

Στη σύνθεση των δυνάμεων σε συνδυασμό με την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, πιστεύει και ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, η οποία είναι ο μέγας χορηγός του ΗΑΤΤΑ για το 2010, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο των τουριστικών γραφείων ως διανομείς του τουριστικού προϊόντος.

Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν ότι με συνέργεια και συνένωση των δυνάμεων μπορεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα τόσο στον τουρισμό όσο και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, ο ΗΑΤΤΑ βράβευσε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για το έργο ζωής που προσέφερε στην Αϊτή, αναγνωρίζοντας το σύνολο της κοινωνικής προσφοράς της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη διεθνή κοινότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ε.Τ.Ο.Α.Α. (Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων). Μέγας Χορηγός: Aegean Airlines. Χορηγός:Olympic Air, Χορηγός Επικοινωνίας: GTP.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Προέδρου του ΗΑΤΤΑ, καθώς και φωτογραφικό υλικό παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο ΗΑΤΤΑ
Γραφεία Συνδέσμου: Τηλ. 210 9223522, Fax: 210 9233307
Email: hatta@hatta.gr, Web site: www.hatta.gr
Διεύθυνση ΗΑΤΤΑ: 6973 043504 (κα Άννα Ανυφαντή)

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Νίκο Αλιπράντη εκλεκτό μέλος της ΕΔΣΤΕ


Ο Νίκος Χρ. Αλιπράντης παραλαμβάνει το δίπλωμα
από τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Πάνο Λιγομενίδη



Το επιστέγασμα της δικαίωσης των πνευματικών αγώνων και της επί 50 χρόνια πολύτιμης συγγραφικής και πολιτιστικής προσφοράς προς τη γενέτειρά του για τον συμπατριώτη μας καθηγητή φιλόλογο, ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφο Νίκο Χρ. Αλιπράντη υπήρξε η ύψιστη διάκριση που έλαβε από την Ακαδημία Αθηνών κατά την πανηγυρική συνεδρία της 29ης Δεκεμβρίου 2009, κατά την οποία απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία και έπαινοι.

Ο τιμηθείς μετά τη βράβευσή του στην αίθουσα τελετών
της Ακαδημίας με την κόρη του και τον γαμπρό του και
τους κ.κ. Στέφανο Πανώριο (αριστερά) και Αντώνη Αρκά


Ο τιμηθείς, διακεκριμένος συνάδελφός μας, «επί 50 έτη -όπως ανέφερε στην έκθεσή του ο Γεν. Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Νικόλαος Ματσανιώτης- επιτελεί αξιόλογο έργο για την προβολή του πολιτισμού των Κυκλάδων. Τα τριάντα τέσσερα βιβλία που έχει εκδώσει διακρίνονται κυρίως για το ιστορικό και λογοτεχνικό τους περιεχόμενο. Ιδιαίτερης επίσης σημασίας είναι και η επί τριακονταετία ανελλιπής έκδοση και διεύθυνση του εκλεκτού περιοδικού «Παριανά», με το οποίο προβάλλεται η Πάρος και η Κυκλαδική παράδοση. Για το αξιολογότατο συγγραφικό και πνευματικό έργο που επιτελεί επί 50 χρόνια για την ανάδειξη του πολιτισμού της Πάρου και των Κυκλάδων γενικότερα, απονέμεται έπαινος στον κ. Νικόλαο Αλιπράντη».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Στέφανος Πανώριος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων, και ο κ. Αντώνης Αρκάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, ως εκπρόσωποι της Ο.ΠΑ.Σ και του Δημάρχου Πάρου, αντίστοιχα.

Θερμά συγχαρητήρια και από την Ένωσή μας, την βράβευσής αγαπητέ φίλε και συνάδελφε...